ljevica

petak, 25.07.2008.

Hrvat, a ne zločinac

Nekadašnji zapovjednik ustaškog logora Jasenovac Dinko Šakić ispraćen je na zagrebačkom Mirogoju (Krematoriju) zvukovima pjesama "Rajska Djevo, kraljice Hrvata" i "Bože, čuvaj Hrvatsku", od svojih obožavatelja - Ante Kovačevića, don Ante Bakovića, Ane Lučić, Ivana Gabelice, fra Vjekoslava Lasića, Marina Sopte, Slavice Hruškar, Marinka Krešića i drugih karikatura.

Ukoliko niste znali, Dinko Šakić nije bio zločinac, već "čovjek molitve" koji je "ljubio Boga i ljude", kako je izjavio fra Lasić (isti onaj koji održava mise zadušnice za svog nikad prežaljenog ustaškog zločinca, tzv. poglavnika, a zapravo Hitlerovog slugu i domaćeg izdajnika Pavelića).

"Ako je i učinio nešto što nije bilo u skladu s Božjim zapovijedima" nastavio je Lasić "Bog mu je oprostio jer je on je bio opsjednut idejom o slobodnoj Hrvatskoj". Zaista dubokouman zaključak ovog očigledno ishlapjelog, ali šovinizmom zadojenog fratra, koji informacije o oprostu izgleda dobija direktno s Neba.

Šakić je na odru ležao u ustaškoj uniformi, kako bi i na taj način, u svojoj vlastitoj smrti, pokazao kako žali zbog svih počinjenih zločina od strane Pavelićevih fašista i kako on nema ništa s tim.

Da podsjetimo, u listopadu 1999. Šakić je pred hrvatskim sudom proglašen krivim, i osuđen na tada maksimalnu kaznu od 20 godina, jer je kao zapovjednik koncentracijskog logora u Jasenovcu od svibnja do kraja listopada 1944. zapovijedao i provodio zlostavljanja, mučenja i ubijanja zatočenika. U presudi je navedeno da je Šakić propustio spriječiti i kazniti zločine podređenih ustaških dužnosnika. Osuđen je i jer je osobno hicima iz pištolja ubio četvoricu zatočenika te zapovjedio vješanje 22 logoraša, no to sad nije važno.




- 11:11 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
POVRATAK OTPISANIH
E-mail:

KLIK NA KOMITET